Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

PASZTET Z CIELĘCINY

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina
0,5 kg.
śmietana
150 ml.
boczek
20 dag.
pieczarki
15 dag.
cebula
2 sztuki
jajko
2 sztuki
tłuszcz
- -
sól
- do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
- -
bułka czerstwa
8 dag.
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku
Sklep Prymat
ser gouda
8 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET Z CIELĘCINY

Obraną cebulę i pieczarki posiekać.
Mięso pokroić.
Cebulę i pieczarki podsmażyć, dodać mięso, podlać wodą, poddusić.
Następnie do duszącego się mięsa dodać czerstwą bułkę i śmietanę.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
Chłodne mięso z warzywami zmielić, połączyć z jajkami, natką pietruszki, startym żółtym serem oraz przyprawami.
Wszystko przełożyć do formy i równo rozprowadzić, przykryć folią aluminiową.
Wstawić do naczynia z wrzątkiem i gotować godzinę czasu.
Następnie upiec w nagrzanym piekarniku.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak