Sposób przygotowania

filety pokroić na kawałki niewielkie, włożyć do miski polać olejem, sokiem z cytryny i przyprawić. Wymieszać, przykryć i pozostawić na czas jednej godziny. Po tym czasie nadziewać kawałki ryby na patyczki przedzielając je pomidorami, przekrojonymi na pół; na wierzchu posmarować marynatą w której leżały. Smażyć na patelni z tłuszczem z obu stron na kolor złocisty. Sos: obrać ugotowane jajko na twardo, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, dodać sól, pieprz i posiekaną pietruszkę. W rondelku stopić masło, dodać sok z cytryny oraz 2 łyżki wody, podgrzać, przelać do naczynia z jajkiem i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !