Sposób przygotowania

Do garnka, w którym będziemy gotować bigos włożyć 2 golonki, dodać 1 łyżeczkę soli i zalać wodą, mięso musi być przykryte, gotować do miękkości. Wyciągnąć i ostudzić. Do gorącej wody w której gotowała się golonka włożyć niezbyt kwaśną kiszoną kapustę, dodać grzyby, mięso z karkówki, pokrojone w kosteczkę mięso z golonki, gotować do miękkości około1 godziny. W między czasie pokroić w drobną kostkę boczek wędzony i kiełbasę, dodać paprykę, pieprz i sól do smaku, usmażyć, pod koniec dodać koncentrat, dodać do bigosu. Miękkie mięso z karkówki pokroić w kostkę, Wszystko wymieszać, dodać sok pomidorowy i doprawić przyprawą do bigosu Prymat. Jeszcze trochę pogotować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    bigos bardziej kojarzy mi się z Bożym Narodzeniem :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    bigos jest zawsze na Boże Narodzenie i na Wielkanoc
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    obowiązkowo na oba święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    u mnie też. Wielkanoc i Boże Narodzenie :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pewnie wcześniej do słoików

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !