Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę, przygotowujemy bulion z wody i kostki rosołowej. Na oliwie podsmażamy cebulę, jak lekko zmięknie dodajemy ryż, podsmażamy ok 3-4 minut. całość zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem do całkowitego wchłonięcia wody. Na sam koniec dodajemy przyprawę \"suszone pomidory z czosnkiem\", mieszamy, odstawiamy.

Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki, wydrążamy miąższ, kroimy w kosteczkę.

Na talerzu układamy risotto, na górę nakładamy pomidory, przyprawiamy solą, pieprzem, dekorujemy pietruszką, ogórkiem, rzodkiewką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    apetyczne i kolorowe danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    super przepis!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    tanio szybko i smacznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Wygląda wyśmienicie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !