Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z bananami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 5 szt
cukier 5 łyżek
mąka 5 płaskich łyżek
kakao 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt
cukier 5 łyżek
mąka 2 łyżki
cukier waniliowy 10 gram
mleko 1/2 litra
jajko 4 szt
cukier 25 dkg
woda
banan 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z bananami

5 białek ubijamy, stopniowo dodając cukier,następnie dodajemy żółtka i kakao.Masę wykładamy na posmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy.Upieczone ciasto układamy na ściereczce posypanej cukrem.Robimy nadzienie, żółtka ucieramy z cukrem dosypujemy mąkę i cukier waniliowy i zalewamy mlekiem.Mieszamy na ogniu aż zgęstnieje.Ostudzone ciasto polewamy kremem i układamy na nim pokrojone banany,następnie zawijamy roladę i wkładamy do lodówki.Nadzienie 2,w wodzie na parze rozpuszczamy cukier aż trochę zgęstnieje,Z BIAŁEK UBIJAMY PIANE STOPNIOWO DODAJEMY SYROP Z ROZPUSZCZONEGO CUKRU,STALE MIESZAMY.GĘSTĄ I OSTUDZONĄ MASĄ SMARUJEMY ROLADĘ I WKŁADAMY DO LODÓWKI.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 05.02.2012 00:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak