Sposób przygotowania

Umyć jabłka, osuszyć i usunąć środki z pestkami. Posiekać suszone śliwki i wymieszać z miodem oraz rumem. Doprawić do smaku cynamonem oraz solą. Mieszanką wypełnić środki jabłek. Gotowe ciasto francuskie (np. z biedronki) rozwałkować na grubość 5 mm, wyciąć kwadraty. Na każdym kwadracie położyć jabłko, brzegi posmarować roztrzepanym jajkiem i skleić tak, aby ciasto pokryło całe owoce. Całość posmarować resztą jajka. Piec ok.15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczność... ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyszły smaczne..ale bez rumu..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !