Sposób przygotowania

Ogórki (małe i wąskie mają być) pokroić w 3 cm korki - nasolić (12 dlg soli) i pozostawić na 12 godzin, wymieszać. Powstały po tym czasie sok odlać. Następnie ogórki posypać ostrą papryką (1,2 łyżeczki) i chilli (1,5 łyżeczki). Zagotować 18 łyżek oleju i gorącym polać ogórki. 8 ząbków czosnku rozgnieść i dodać do ogórków.
Zalewa:
3 szkl. octu, 2 kg cukru
Zagotowaną zalewą zalać ogórki, wymieszać, zostawić na 24 godz. pod przykryciem. Po tym czasie nałożyć do słoików i zalać zalewą. Nie gotować.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !