Sposób przygotowania

Na samym początku mięso pokroić na mniejsze części i za pomocą tłuczka rozbić je. Przygotowane kawałki mięsa posolić, popieprzyć (z obu stron)i posmarować musztardą(tylko 1 stronę). W międzyczasie boczek i ogórki pokroić w plasterki i ułożyć je na mięso. Przygotowane kawałki mięsa zrolować(najlepiej mieć do tego morkew ręce- będą się lepiej sklejały). Przygotowane zraziki umieścić na patelni z odrobiną oleju, przysmażyć z każdej strony, zalać wodą(aby zakryły do 3/4 wysokości zraziki i dodać obrane cebulki, a także odrobinę boczku). Dusić pod przykryciem, aż zraziki będą miękkie. Przed podaniem sos można przyprawić do smaku bądż go zaciągnąć.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !