Sposób przygotowania

Morele umyć.Skórkę naciąć na krzyż.Owoce zanurzyć w gorącej wodzie,po kilku minutach wyjąć i obrać.Każdą wypestkować.Połówki moreli ciasno ułożyć w słoikach.Z wody,wanilii i soku z cytryny ugotować syrop.Gorącym syropem zalać morele całkowicie.Słoik zamknąć,wstawić do garnka z gorącą wodą.Pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania się wody.Wyjąć słoik i postawić do góry dnem.Ostudzić.Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne takie morele
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !