Sposób przygotowania

Ogórki obrać, pokroić w ćwiartki i ułożyć na długość słoików. Do każdego słoika dać kopru i po 2 ząbki czosnku.
Zalewa: 1 szkl. wody, 1 szkl. cukru, 1 szkl. octu, 3 łyżki soli, 5 łyżek musztardy.
Wodę, cukier, ocet i sól zagotować, na końcu dać musztardę i szybko wymieszać, Wrzącym zalać ogórki. Pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Uwilebiam te ogórki, otworzyc słoik zima i delektować się ich smakiem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: ogórki robiłam według tego przepisu jednak ich nie obierałam.
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    też nie obieram
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata61

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !