Sposób przygotowania

Najpierw ubijamy białka z cukrem na ładną pianę , wsypuję proszek , wiórki kokosowe mąkę i pozostałe składniki i mieszamy bardzo dokładnie . Formę wykładam papierem do pieczenia wylewam masę i pieczemy do 15 minut. Upieczony biszkopt wyciągamy z piekarnika , łapiemy za papier i przerzucamy na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwijamy jeszcze gorący razem ze ściereczką .Czekamy aby sobie przestygło. Zaczynamy w między czasie robić krem . Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie , składniki kremu wszystkie daje do miseczki i dokładnie mieszam , do niego dajemy też dopiero na końcu żelatynę , mieszamy i włóżmy do lodówki na parę minut. Nie dopuśćmy aby się ścięło. Następnie rozwijamy biszkopt , bardzo delikatnie i powoli , smarujemy kremem i zwijamy . Jeśli krem wygląda nam za rzadki to nie szkodzi możemy wtedy wziąć folię spożywczą i całą roladę zawinąć w tą folię . Gotową roladę wkładamy do lodówki na parę godzin a jak wyjmiemy z lodówki to wtedy posypujemy ją cukrem pudrem .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    mniam wygląd
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    jeszcze nigdy nie robiłam rolady, a tak je uwielbiam, czas spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota taka rolada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota taka rolada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !