Sposób przygotowania

Schłodzone masło posiekać z mąką i cukrem. Dodać żółtko i szczyptę soli, zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, odstawić by wystygła. Na mleku ugotować budyń. Postawić do ostygnięcia. Owoce umyć, osuszyć i wydrylować. Ciasto dość cienko rozwałkować. Wykleić nim małe foremki. Piec 200 st. C na złoty kolor. Schłodzić i wyjąć z foremek. Babeczki napełnić budyniem i owocami. Posmarować tężejącą galaretką i poczekać aż zastygnie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    uwielbiam babeczki
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pyszne są babeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    mniaaamm
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo smaczne małe co nieco do kawy, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !