Sposób przygotowania

Żółtka,2 łyżki cukru,budyń,mąka ziemn. wymieszać w 1/2 szklanki mleka.Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Do gotującego się mleka wlać rozmieszaną masę budyniową.Gotować aż zgęstnieje i dobrze wystudzić.W tym czasie rozpuścić galaretkę w 1 szklance wrzątku i wystudzić.Masło i Kasię utrzeć razem na puszystą masę, dodawać porcjami wystudzony budyń i ucierać aż powstanie jednolita masa.Na koniec wmieszać po łyżce gęstniejącą galaretkę.Kremem można przekładać biszkopty na torty i ciasta z owocami.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    warto wypróbowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 4
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Ooo, taki krem uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    teresa18

    bardzo lubię takie kremy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    rewelacja
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    smaczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Mnie to by bardzo smakował taki kremik.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    mnie też zapowiada się pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszny!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    wspaniały do ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !