Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, dodać masło i posiekać nożem. Następnie wlać żółtka, 2 łyżki śmietany, wsypać cukier waniliowy, cukier puder i wyrobić ciasto. Odłożyć w chłodne miejsce na 1/2 godziny. Następnie ciasto rozwałkować, wykleić foremki babeczek, Włożyć obrany i pokrojony rabarbar, posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Ułożyć na blaszce, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni około 20 minut. Przed podaniem ozdobić śmietaną w spray.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam wypieki z rabarbarem;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ale fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszą być smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !