Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Placki dyniowo-ziemniaczane

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia
0,5 kg
ziemniaki
3 szt
cebula
1 szt.
jajko
1 szt
mąka
2-3 łyżki
olej do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Placki dyniowo-ziemniaczane

Dynię należy obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podobnie zetrzeć ziemniaki i cebulę, dodać czosnek wyciśnięty przez praskę. Następnie należy odlać wodę z jarzyn. Wbić jajko, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na koniec wsypać mąkę i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak