Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety saskie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z ryby
800 g
jajko
2 szt
mąka ziemniaczana
50 g
cebula
60 g
masło
40 g
olej
100 g
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety saskie

Z filetów ściągnąć skórę ,pokroić na kawałki,cebulę obrać ,pokroić i podsmażyć na biało w małej ilośći tłuszczu,filety zemleć wraz z podsmażoną cebulą,wbić jajka,posolić,dodać pieprz i dokładnie wyrobić,wyporcjować płaskie,okrągłe porcje i w środek każdej włożyć kawałek masla,zawinąć i obtoczyć dokładnie w tartej bułce i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.02.2012 20:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak