Sposób przygotowania

Białek ubijamy w wysokim naczyniu, dodajemy szczyptę soli, wsypujemy po trochu cukier puder. Po wsypaniu ostatniej porcji wlewam sok z cytryny i ubijamy ok 1 min. Nna wyłożoną pergaminem blachę kładziemy łżką bezy, zachowując duże odstępy, bo urosną. Wstawiamy blachy do piekarnika nagrzanego do 120-140°C i suszymy bezy przy lekko uchylonych drzwiczkach, aż z wierzchu będą zupełnie suche

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jeszcze takich nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !