Sposób przygotowania

Galeretki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Można przygotować oba kolory w jednym czasie. Gdy już sie galaretki rozpuszczą i lekko przestygną wylewamy zielone na dno naczynia 9 ja robiłam w naczyniu żaroodpornym by nadać kształt placka). czerwoną odstawiamy ale nie w chłodne miejsce. naczynie z zieloną wstawiamy do zamrażarki. Gdy bedzie już odpowiednio gęsta wykładamy na nią masę serową.
Masa serowa :
Wlewamy do miski mleko, śmieranę wsypujemy śnieżkę, cukier puder i ubijamy na sztywno. Nastepnie dodajemy ser, rodzynki, żurawinę i wszystko radem dokładnie mieszamy. Wykładamy na zieloną warstwę, wyrównujemy, I na masę serową wylewamy czerwoną galaretkę. Wstawiamy do zamrażarki i trzymamy tak długo, aż zupełnie stężeje czerwona galaretka, wtedy całość już jest dobra. Wyjmujemy z formy i kroimy jak ciasto. SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Lubię takie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    lubię takie desery
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne słodkości
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ale kolorowe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !