Przepis i sposób przygotowania na: Deser ala tiramisu
# likier cytrynowy
# wiórki czekolady
# owoce do dekoracji
# $ okrągłe biszkopciki
# łyżeczka kawy rozpuszczonej
Przygotowanie:
Dwa żółtka utrzeć na pulchną masę z dodatkiem łyzki cukru pudru ( ja użyłam słodzika w pudrze) , Dodawać serek mascarpone i utrzeć na pulchno. Podzielić masę na pół. Do jednej częśći dodać likiery amaretto ok. 2 łyżki , według uznania i smaku, do dtugiej części dodać tak jak poprzednio likier cytrynowy i też utrzeć. Do łyzeczki kawy dodać ze trzy łyżki amaretto i namoczyć biszkopty. Do 4 puczarków włożyć po 1 biszkopcie , następnie szprycą wcisnąć dekoracyjnie oba serki do tego miała być gruszka ze spirytusu ale się ulotniła więc sostały czereśnie , dobre są też wisienki z likieru. Przybrać spiralką czekoladową i gotowe . Najlepiej smakuje dobrze schłodzone .