Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żołtka, wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, piec w temp.160-180 C ok. 15-20 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Rozpuścić galaretki ametystowe.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę rubinową, wymieszać, chwilę prażyć, ostudzić.
Na biszkopt rozsmarować masę jabłkową, na masę wyłożyć biszkopty i zalać galaretką. Schłodzić

Komentarze

  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    W jakiej wielkości foremce pieczesz?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    zamiast owoców super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sloneczko222

    Ciasto piekę w tortownicy kwadratowej 28x28cm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !