Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki
10 dag.
marchew
10 dag.
seler
4 dag.
pietruszka
3 dag.
woda
2 szkl.
pomidory
6 dag.
szpinak
5 dag.
mąka
2 łyżeczki
mleko
2 szkl.
sól
- do smaku
Sklep Prymat
pieprz
- do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JARZYNOWA PRZECIERANA

Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, pokroić, zalać wodą i ugotować. Gdy będą miękkie dodać szpinak i pomidory i dalej podgotować. Wszystko przetrzeć. Z mąki i mleka przygotować zawiesinę, wlać do jarzyn i zagotować. Dodać soli i pieprzu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 21.04.2012 16:58
pycha zupka
Emilia21 13.07.2011 10:03
super
Emilia21 13.07.2011 10:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak