Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pstrąg po polsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi
4 szt
cebula
2 szt
cukier
1 łyżeczka
natka piertuszki posiekana
10 dkg
seler
10 dkg
marchewka
1 szt
ziele angielskie
2 ziarenka
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
1 szt
Sklep Prymat
masło
6 dkg
cytryna
4 plastry
sól do smaku
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg po polsku

Z obranych i umytych warzyw,przypraw i wody gotujemy wywar,odcedzamy i dodajemy sól.Oczyszczone pstrągi pozbawione łebków wkładamy do gorącego wywaru i gotować na małym ogniu 20 min.Gdy ryby będą miękkie wykładamy je na podgrzany półmisek,posypujemy go posiekanym jajkiem i zieloną pietruszki i polewamy stopionym masłem.Dekorujemy plasterkami cytryny ze skórką i warzywami z wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.06.2011 09:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak