Sposób przygotowania

Ser zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę i miąsz z laski wanilii, postawić na ogniu i ogrzewać aż do zgęstnienia, nie gotować. Rozpuścić żelatynę w odrobinie wody. Ser zmiksować z masłem dodać krem waniliowy i rozpuszczoną żelatynę. Dodać trochę pokrojonej w kosteczkę galaretki, kilka pokrojonych daktyli i garść rodzynek, wymieszać i przelać masę w wyłożone gazą pojemniczki.

Po kilku godzinach wyjąć z pojemniczków, zdjąć gazę i udekorować galaretką i owocami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda znakomicie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    bardzo, bardzo, bardzo apetycznie się prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !