Sposób przygotowania

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym,.
Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku, mąką oraz żółtkami i wlać delikatnie na gorące mleko.
Krem budyniowy gotować kilka minut, cały czas mieszając, aby nie zrobiły się grudy.
Blachę wyłożyć folią aluminiową.
Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu budyniowego.
Brzoskwinie osączyć na sitku, następnie pokroić na mniejsze cząstki, ułożyć na kremie i przykryć równo drugą częścią kremu.
Owoce można także wymieszać wcześniej z kremem.
Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy.
Dobrze schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha :)
  • 2
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Szybkie i ciekawe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super apetyczne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Widać, że jest to pyszne ciasto.
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Jadłam podobne, bez brzoskwiń, ale to może być bardzo smaczne:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !