Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KREM CZEKOLADOWY

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka
150 gram
cukier puder
60 gram
mleko
1,5 szklanki
śmietanka kremowa
200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat
30 gram
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: KREM CZEKOLADOWY

Żelatynę rozpuścić w przegotowanej wodzie, zagotować, następnie przestudzić. Mleko zagotować, dodać czekoladę, trzymać na gazie, aż czekolada się rozpuści. Dodać żelatynę, wymieszać. Gdy masa zacznie gęstnieć dodać śmietanę ubitą z cukrem i całość delikatnie wymieszać. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 02.04.2011 09:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak