Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

chłodnik z kwaśnego mleka z botwinką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko
1 l
śmietana
0.25 l
ogórek zielony
15 dag
Kwas burakowy
1/8 l
botwina
2 pęczki
jaja
2 szt
koperek
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik z kwaśnego mleka z botwinką

Botwinę starannie opłukać, pokrajać w cienkie paski, ugotować w lekko zakwaszonej wodzie, pod przykryciem. Ogórki obrać cienko. Botwinę ostudzić. Mleko roztrzepać ze śmietaną, dodać botwinę, ogórki, jaja pokrajane w talarki, koperek, wlać kwas burakowy, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak