Sposób przygotowania

• paprykę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazdo nasienne,
• pieczemy ją w piekarniku przez 20 min w temperaturze 180 stopni,
• gorącą wkładamy do woreczka foliowego na kilka minut,
• po wyjęciu obieramy skórkę,
• czosnek kroimy w plasterki, rumienimy w garnku na oliwie,
• paprykę kroimy w kostkę dodajemy do czosnku, chwile smażymy, dodajemy odsączoną kukurydzę,
• chwile smażymy i dolewamy wodę, gotujemy 15 min,
• następnie wszystko miksujemy, przyprawiamy, dodajemy śmietanę, salsę, chwilę gotujemy i mieszamy,
• tortillę kroimy w cienkie paseczki i na pół, obsmażamy na oliwie na chrupko,
• zupę przelewamy do miseczek, dodajemy tortillę, pokrojony w kostkę ser i posiekaną natkę pietruszki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    nie jestem amatorką kukurydzy ale fotki super! zachęcają do zjedzenia:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pchelka79

    dzięki, a zupę spróbuj, to przekonasz się do kukurydzy:)
  • 6
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    taka zupka jest pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !