Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

śledź po balatońsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny
100 g
groszek zielony
75 g
cukier
7 g
wino białe
35 ml
smietana 18%
35 ml
Kwas cytrynowy Prymat
5 g
Sklep Prymat
pietruszka zielona
10 g
śledzie
450 (bez głów)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po balatońsku

Śledzie wymoczyć,oczyścić z ości i skóry,podzielić na połówki.Do majonezu dolać śmietanę,wino groszek,cukier i sok z cytryny.Porcję śledzi zwinąć w rulony,ułożyć na półmisku,zalać sosem i przybrać gałązkami zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak