Sposób przygotowania

SKŁADNIKI OD 1-4 SĄ NA KREM Z LIKIERU JAJECZNEGO.
SKŁADNIKI OD 5-10 SĄ NA KREM MOCCA.

Żelatynę rozmiękczyć, rozpuścić, połączyć z likierem jajecznym. Pozostawić w zimnym miejscu. Śmietanę ubić z cukrem waniliowym, dodać do kremu z likieru. Napełnić nim szklanki. pozostawić na 30 minut w zimnym miejscu. Rozmiękczyć żelatynę na krem mocca. Rozmieszać kawę w 4-5 łyżkach gotującej wody, rozpuścić w niej żelatynę, schłodzić i poczekać, by stężała. Oddzielić żółtka od białek. Ukręcić żółtka z dwiema łyżkami cukru i zmieszać ze stężałą kawą. Znowu odstawić w zimne miejsce. Ubić śmietanę, a następne białka z resztą cukru. Pozostawić niewielką ilość bitej śmietany do przyozdobienia, a resztę wraz z pianą połączyć delikatnie z kremem mocca. Nałożyć na krem likierowy, odstawić do lodówki na godzinę. Przyozdobić resztą bitej śmietany i posypać wiórkami czekoladowymi. Można dodać także różnych bakalii.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !