Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, następnie dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na dużą blaszkę i upiec niski biszkopt. Czas pieczenia powinien wynosić około 30 minut w temp. 180 stopni. Sok zagotować, budynie rozprowadzić w 1/2 szklanki zimnego soku, dodać do gotującego się soku i zagotować, do momentu gdy zgęstnieje. Ciepłą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Następnie ułożyć na niej ciastka. Odstawić do wystudzenia. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku i przestudzić. Kremówkę schłodzoną w lodowce ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać zimną galaretkę i żelatynę. Śmietanę przełożyć na ciasto i odstawić do stężenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne, tylko te kalorie niestety
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciasto smakuje znakomicie sama robię podobne ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    super ciacho! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie takie ciacha z pianka na górze
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wygląda super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    smakowicie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiaw

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    kolorowe i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !