Sposób przygotowania

Ciasto: żółtka oddzielamy od białek. Cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy pozostałe składniki, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Na sam koniec dodajemy ubitą pianę z białek, delikatnie połączyć wszystko. Pieczemy około 40 minut w temp. 180*c.
Masa: puszkę z mlekiem skondensowanym wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 3 godziny, następnie studzimy. Następnie masło ucieramy, dodajemy przestudzony karmel oraz rodzynki, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wykładamy na biszkopt, na masę układamy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy pozostałą masę, a na masę pozostałe herbatniki.
Całość polewamy polewą czekoladową przygotowaną wg sprawdzonego przepisu, posypujemy posypką kolorową, odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    słodziutko i te cukierki jako posypka pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    magdalea

    twoje ciasta są super;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !