Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzać do 180*C.Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na 3 równe części,Każdą rozwałkować na placek o wymiarach blaszki.Piec kolejno w nagrzanym piekarniku 15 minut.Przygotować masę:ugotować kaszę na mleku,dodać cukier waniliowy i cukier puder.Wymieszać i ostudzić.Utrzeć masło i dodawać po łyżce ostudzoną kaszę.Na koniec dodać aromat migdałowy.Polewa:Czekoladę roztopić i wymieszać z pokrojonym w kosteczkę masłem.Położyć pierwszy placek,nasączyć go kawą,rozsmarować 1/2 masy.Przykryć drugim plackiem,skropić kawą i rozsmarować drugą połowę masy.Położyć trzeci placek,nasączyć,polać polewą czekoladową.Można posypać wiórkami kokosowymi lub migdałowymi płatkami.Ciasto musi postać do drugiego dnia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    uwielbiam ten placek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    pysznie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    monika141

    fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !