Sposób przygotowania

z mąki,jajek,odciśniętego szpinaku,szczypty soli przygotować ciasto aby lepiej się połączyło dodać wody tyle aby uzyskać ciasto podobne jak na pierogi,dobrze wyrobić zawinąć w folię i odstawić na godzinę,w międzyczasie przygotować farsz,twaróg połączyć z jajkami,fetą i doprawić do smaku pieprzem,gałką muszkatołową i ewentualnie solą wszystko wymieszać na jednolitą masę,odwinąć ciasto i cienko wałkować wycinać kwadraciki a na środku układać wcześniej przygotowany farsz i przykrywać drugim kwadracikiem po czym sklejać dokładnie brzegi,ugotować w osolonym wrzątku,podawać z ziołowym sosem pomidorowym,przybrane ziołami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !