Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sznycelki z ryb z jajkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczypak
175 g
mleko
75 g
jaja
7 szt
cebula
40 g
tłuszcz
18 g
sól
7 g
Sklep Prymat
pieprz
0.5 g
Sklep Prymat
masło
25 g
olej do smażenia
80 g
zielona pietruszka
10 g
dorsz
600 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
50 g
bułka
40 g

Przepis i sposób przygotowania na: sznycelki z ryb z jajkiem

Ryby oczyścić,wyjąć ości,zdjąć skórę,zemleć wraz z namoczoną bułką i podduszoną cebulą.Do masy dodać 2 jajka,przyprawy i dobrze wyrobić.Rybną masę wyporcjować i uformować podłużne sznycelki.Obtoczyć w tartej bułce,smażyć na rozgrzanym oleju.Przed wydaniem na każdą porcję położyć usmażone na maśle sadzone jajko,posypane zieloną pietruszkąPodawać z ziemniakami puree i sezonowymi surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 23.03.2011 11:52
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak