Sposób przygotowania

Ryż ugotować (wg przepisu na opakowaniu). Pieczarki pokroić na ćwiartki. Patelnię rozgrzać, wrzucić pieczarki, smażyć na ostrym ogniu często mieszając przez 5 minut. Zmniejszyć ogień (do średniego), dolać oliwę, wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć przez 2 minuty. Następnie dołożyć pokrojonego w pół-plasterki pora oraz paprykę pokrojoną w kostkę (zbliżoną wielkością go groszku) oraz groszek. Wymieszać, smażyć przez 1 minutę. Wsypać ryż oraz drobno posiekany czosnek i przyprawy. Mieszając smażyć jeszcze przez 2 minuty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak barwnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !