Sposób przygotowania

Do przesianej mąki dodać wszystkie składniki i zagnieść ciasto , dobrze wyrobić , wybić wałkiem , przykryć i pozostawić na ok 2 godzinki . Później cienko rozwałkować , wycinać radełkiem paski , formować faworki i smażyć na smalcu na jasnozłoty kolor . Po usmażeniu najlepiej wyjmować na bibułkę , a po ocieknięciu przekładać na półmisek i posypywać cukrem pudrem z wanilią

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    lubie
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    też lubię
  • 5
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    uwielbiam faworki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    piękne, narobiłaś mi na nie smaka
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    extra:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    jajko też ważysz? czy to ma być jedna sztuka? tak apetycznie wygląda, że chcialam sprobować zrobić z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    jajko też ważysz? czy to ma być jedna sztuka? tak apetycznie wygląda, że chcialam sprobować zrobić z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    jajko też ważysz? czy to ma być jedna sztuka? tak apetycznie wygląda, że chcialam sprobować zrobić z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    jajko też ważysz? czy to ma być jedna sztuka? tak apetycznie wygląda, że chcialam sprobować zrobić z tego przepisu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    bardzo lubie faworki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    bardzo a bardzo apetycznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !