Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.

Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, pokrojony w plastry ząbek czosnku.

Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    świetna do wędlinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    wlasnie jest na mojej kanapce z serem żółtym;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    też robię, jest pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo lubię zimą na kanapki
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię,bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też na zimę robię takie zapasy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !