Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z nadziewaną pieczarką
* schab b/k - 4 średniej wielkosci plastry,
* pieczarki - 4 mniejsze,
* ser feta - 30g,
* sól, pieprz,
* sos "Kurczak po prowansalsku" firmy ,
* śmietana 30% - 200ml,
* woda - 100ml.
PRZYGOTOWANIE:
Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i rozbić cienko pod folią. Posypać solą i pieprzem z obu stron. Pieczarki obrać, umyć, osuszyć i wykrawać ogonki. Każdą pieczarkę wypełnić rozgniecionym przy użyciu widelca, serem feta. Na węższy koniec mięsa położyć pieczarkę nadzieniem skierowanym do dołu i zwinąć w ciasną roladkę. Roladki przełożyć do zaroodpornego naczynia i wstawić do dobrze rozgrzanego piekarnika. Piec bez przykrycia przez 40 minut w 190 stopniach. Śmietankę połączyć z zimną wodą, dodać sos z opanowania i dokładnie wymieszać. Przelać do garnka i zagotować. Do sosu ostrożnie włożyć upieczone roladki (można tez dodać pokrojone ogonki pieczarek) i gotować przez 10 minut od czasu do czasu mieszając, do zgęstnienia sosu. Podawać na gorąco z ziemniakami.