Sposób przygotowania

Migdały siekamy bardzo drobno , wymieszać z pozostałymi składnikami dobrze wyrobić na ładną masę . Na andrutach tą masę rozsmarować . i wsadzić do piekarnika na 20 minut o temp. 180 st. W czasie kiedy pieką się , to śmietankę połączyć z cukrem dodać wanilię przekrojoną wzdłuż i gotować na małym ogniu cały czas mieszamy. Jeśli już zauważyliśmy że cukier się rozpuścił to wyjmujemy wanilię i dalej gotować do momentu aż ta masa zacznie gęstnieć. Następnie rozprowadzamy ją na mazurku .I możemy udekorować ją po swojemu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    super przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    super pomysł, na pewno jest pyszny :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy deser
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !