Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Filety rybne w salsie z ananasem

5.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
80 dkg
marchew
2-3 szt
cebula
2 szt
ananas w puszce
4 plastry
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy
1 szt
keczup pikantny
5 łyżek
mąka
szczypiorek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w salsie z ananasem

Filety rybne - według uznania dorsz, mintaj,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki, obsmażyć na patelni, Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Marchew zetrzeć na tarce o grubych okach, cebulę w piórka pokroić , a ananasa na kawałki 1 centymetrowe. podsmażyć cebule na oleju, dodać marchew, koncentrat przyprawy, dusić około 15 minut i i dodać ananasa. Potem przełożyć do salsy rybę, podsmażyć razem, aż przejdzie smakiem. Posypać szypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 11.11.2011 09:55
super
Emilia21 11.11.2011 09:55
super
katarzyna124 05.05.2011 08:44
bardzo ciekawy przepis:)
accee 05.04.2011 22:45
Smaczne
aginaa 03.04.2011 13:22
ale mam ochote na nie :)
Agnieszka_B 23.03.2011 15:11
ciekawe połączenia:)
rzenia15 23.03.2011 10:58
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak