Sposób przygotowania

Oddzielamy białka od zółtek. Białka ubijamy dodajemy cukier, żółtka na koniec przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Piec w nagrzanym piekarniki 180 stopni ok. 25 min.

Do 1 szkl wsypać pół mąki tortowej i dodać mleka tak samo z zrobić z mąką ziemniaczaną dobrze rozmieszać. Resztę mleka zagotować z cukrem. Do gotującego mleka wlać najpierw mąkę tortową, potem ziemniaczaną, Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu *masy*.

WIERZCH CIASTA;
W garnku rozgrzać margarynę z cukrem i dodać wiórki kokosowe co chwilę mieszamy, aż wiórki się zarumienią.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eewelina

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się !
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !