Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gołąbki bez zawijania

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
1 1/2 kg
cebula
1 sztuka
jajko
3 sztuki
ryż
1 szklanka
kasza jęczmienna
1 szklanka
kasza manna
2 szklanki
mięso mielone
1/2 kg
boczek wędzony
1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez zawijania

Świeżą kapustę poszatkować, cebule pokroić w kostkę , wymieszać, posolić, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków i zostawić na noc. Na następny dzień odcisnąć kapustę dodać jajka surowe, ryż, kasze, mięso i zmielony boczek. Całość wymieszać, doprawić pieprzem. Formować małe sznycelki, obtaczać w bułce tartej, Włożyć do gęsiarki, wlać 1 szklankę wody i piec ok 2 godziny w piekarniku na 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!
noculos 21.03.2012 20:26
uwielbiam!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak