Cebulę obrać,drobno posiekać.Jabłka umyć,pokroić na ćwiartki,usunąć gniazda nasienne.Miąższ pokroić w cienkie cząstki.Wątróbki umyć,osuszyć,obtoczyć w 2 łyżkach mąki.Usmażyć na oleju(około 3 minut).Mleko zagotować z 2 szklankami wody.Zdjąć z ognia,wsypując piure w proszku,wymieszać,odstawić na minutę i ponownie wymieszać.Do wątróbek dodać jabłka,smażyć z obu stron około minuty.Doprawić solą i pieprzem,zdjąć z patelni.Cebulę zeszklić na tym samym tłuszczu.Dodać musztardę,oprószyć mąką,zasmażyć.Zalać rosołem,zagotować,doprawić solą,pieprzem i cukrem.Wątróbki podawać z piure i sosem,posypać majerankiem.Smacznego!