Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letnim mleku wraz z dodatkiem 4 łyżeczek cukru. Do miski bądź miksera dodać resztę składników ( pomijając jedno jajko ) + rozpuszczone w mleku drożdze i wymieszać. Przykryć folią i poczekać godzinę, aż ciasto wyrośnie. Następnie podzielić ciasto na 12 części i wyrobić kuliste bułeczki. Ułożyć je na blaszcze i przykryć ręcznikiem, aby nie wyschły. Przed włożeniem do piekarnika posmarować je rozkłóconym jajkiemi na wierzchu posypać sezame i ziarnami słonecznika(dzięki temu nabiorą ładnego złotego koloru). Piec w temperaturze 200 C około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    piękne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !