Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pizza z boczkiem, pieczarkami i serem, spód z dodatkiem oregano

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
1/4 szkl.
cukier
1 łyżeczka
drożdże
10 dag
mąka
2 szkl.
sól
1 łyżki
Sklep Prymat
jajko
1 szt.
oregano
2 łyżeczka
Sklep Prymat
olej
4 łyżki
boczek parzony
20 dag
pieczarki
25 dag
ser żółty
15 dag
pomidory krojone z puszki
1 op.
keczup
3 łyżeczki
bazylia
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z boczkiem, pieczarkami i serem, spód z dodatkiem oregano

Mleko podgrzać z 1 łyżeczką cukru, 1 łyżeczkę soli, dodać 10 dag drożdży, rozetrzeć. Do miski wsypać 2 szkl.mąki, wlać zaczyn, dodać jajko, 2 łyżki oregano, 3 łyżki oleju, zagnieść ciasto, zrobić kulę, oprószyć mąką i wstawić na 20 minut do piekarnika w temp 50 stopni z termoobiegiem. Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, wylać pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym i bazylią, na nich ułozyć plasterki pokrojonych w plasterki pieczarek, lekko podduszonych, plasterki boczku, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.05.2011 15:42
och zjadłabym sobie taką
bejciu24 19.03.2011 20:39
pyszna
pacpaw 19.03.2011 18:59
ja na miejscu :o)
Babciagramolka 19.03.2011 16:36
Poproszę na wynos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak