Sposób przygotowania

Galaretki truskawkowe (2szt.)rozpuścić w 300 ml. wody. Wystudzić.

Połową owoców z puszki pokroić na drobno a następnie miksować (najlepiej blenderem) dolewając powoli brzoskwiniowy syrop.

Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Stopniowo dodawać zmiksowane z sokiem brzoskwinie. Pod koniec dodać do masy tężejące galaretki.

Biszkopt przedzielić na dwa placki.

Na pierwszy wylać połowę masy, wstawić do lodówki na ok. godzinę czasu. Gdy stężeje położyć drugi placek biszkoptu, na biszkopt drugą część masy, ułożyć ciasta delicje, wstawić do lodówki.

Wierzch zalać galaretką. SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super sprawa!!!! POLECAM !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam truskawkowe;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    proste i smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !