Sposób przygotowania

Składniki ciasta kruchego zagnieść i rwąc na kawałeczki wyłożyć nim blachę do pieczenia.
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser, suchy budyń oraz mleko. Dokładnie miksujemy na gładką masę.
Masę serową wykładamy na blachę i pieczemy godzinę w temp. 180*C.
Białka ubijamy z cukrem i kisielem wiśniowym. Przed końcem pieczenia pianę z białek wykładamy na ciasto, posypujemy wiórkami kokosowymi.
Pianę z białek wykładamy tak 15 minut przed końcem pieczenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetnie się ta pianka prezentuje jak i cały placek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no ciacha to ty pieczesz super-zabieram go do księgi
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    śliczne to cudeńko ci wyszło- to ja też muszę go mieć w swojej księdze
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Pysznie wygląda nie tylko pianka, ale cały serniczek:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jeden kawałek takiego ciasta to stanowczo za mało. Skusiłabym się przynajmniej na dwa.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !