Przepis i sposób przygotowania na: Tort boisko
Biszkopt ciemny: ciasto przyrządzamy taj, jak na biszkopt jasny, na końcu dodajemy kakao. Pieczemy również 30 minut w temp. 170-180*C. Po upieczeniu także biszkopt kroimy na pół.
Śmietankę podgrzewamy, rozpuszczamy w niej gorzką czekoladę oraz nutellę. Następnie odstawiamy masę czekoladową do lodówki na godzinę lub dwie.
Przełożenie tortu: biszkopt ciemny smarujemy masą czekoladową, przykrywamy biszkoptem jasnym. Na biszkopt jasny kładziemy cienką warstwę dżemu, przykrywamy biszkoptem ciemnym. Na biszkopt ciemny wykładamy resztę masy czekoladowej, przykrywamy ostatnim, jasnym biszkoptem.
Wierzch tortu posypujemy wiórkami kokosowymi zielonymi i dekorujemy, tworząc boisko.
Ja kupiłam jeszcze figurki w kształcie piłkarzyków i nimi udekorowałam tort.