Przepis i sposób przygotowania na: Rawioli z pieczarkami w sosie Łowicz
Pieczarki i cebulę drobno posiekać np przy pomocy rozdrabniacza lub robota.
Wrzucić na rozgrzany olej i przysmażyć oraz odparować. Odłożyć łyżkę pieczarek do sosu. Resztę wymieszać z bułką tartą i żółtkiem, doprawić solą pieprzem i sosem chili z limonką.
Ciasto wałkować cienko, zaznaczyć sobie kratkę o boku 5x5 lekko nożem lub patyczkiem, nakładać łyżeczką małe porcyjki nadzienia, pomiędzy nadzieniem pędzelkiem posmarować rozmąconym białkiem i przykryć dokładnie dociskając pomiędzy porcjami nadzienia, pokroić w kwadraty radełkiem lub nożem.
Ugotować w osolonym wrzątku. Sos Łowicz - spaghetti wymieszać z przysmażonymi pieczarkami i podgrzać na gorąco.. Polewać rawiolki sosem podawać na gorąco.