Sposób przygotowania

Kość wieprzową włożyć do wrzącej wody i ugotować wywar. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do wywaru z kości. Następnie dodać liście laurowe, przyprawę kucharek i posiekany por z cebulą. Gotować do miękkości. Na 10 minut przed końcem gotowania włożyć pokrojone pieczarki. Z mąki i margaryny zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i drobno posiekanym czosnkiem. Podawać posypane posiekanym koperkiem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Twoja zupka jest przepyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    smaczna widać odrazu:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !